5. 1. 2016

Začiatok roka 2016 a nový člen blogovej sféry

   Všetkým prajem oficiálne (a oneskorene) šťastný nový rok! Aby bol ešte lepší ako ten predchádzajúci, ale hlavne aby ste sa tešili z každého jedného dňa, ktorý vám prinesie. Lebo s úsmevom na tvári ide všetko ľahšie. :)



   Verím teda, že ste prvé dni strávili v zdraví a v pohode. Možno aj s nejakou dobrou knihou, filmom či seriálom. :) A keď sme už pri tých seriáloch, ľudia, neviete mi odporučiť nejaký? Nejaký dobrodružný, akčný, možno aj s romantickou zápletkou? Budem rada za každý tip, lebo momentálne neviem, čo mám začať pozerať. Ako... mojou srdcovkou sú stále seriály Chicago Fire, Chicago PD a Chicago Med, ale keďže musím čakať týždeň za každou novou časťou, ostatné dni nemám čo pozerať. (To mi inak pripomína, že teraz by mala začať vychádzať aj tretia séria The Musketeers.) Okrem toho som už videla aj seriály Hart of Dixie, Sherlock, Beauty and the Beast, Reign, The 100, Under the Dome a minulý týždeň som dopozerala seriál Outlander. Fakt úžasný seriál, ale jedna časť mohla byť kratšia ako tú hodinu a hlavne si mohli odpustiť dosť veľa ... scén. Ale prvá séria sa skončila fakt dobre, čiže sa už nehorázne teším na tú ďalšiu. Inak ak ste niekto čítali knihy, dajte vedieť, aké boli, lebo by nebolo zlé si ich aj prečítať. :)


   Čo sa týka kníh, tak tento rok som začala s povinným čítaním. Zatiaľ mi už robili spoločnosť knihy Maco Mlieč, Ťapákovci a momentálne je to Jozef Mak. Som skoro umrela, keď som videla, že taká somarina (áno, už viem, o čom to je, učiteľka nám to trošku viac naspoilerovala) má vyše 280 strán. Radšej by som chcela čítať knihy, čo som dostala, a hlavne tie, na ktoré mám chuť. Ale čo všetko neurobia študenti kvôli škole?


Ach, ako rada by som si prečítala radšej tieto krásky. A nielen tie...

   Tá škola je inak strašná. Mám ešte týždeň prázdnin, ale už teraz z nej mám nočné mory. Nehovoriac o tom, že o týždeň v nej už budem isto-iste sedieť a potom to ešte len budú muky, keď uvidím známky z písomiek a známky na vysvedčení. Človek aby si opravoval známky ešte v janurári, lebo si buď učitelia urobia jednomesačné voľno alebo dajú dve písomky, z ktorých dostanete 1 a 2, a potom sa v januári ešte učte, aby ste mali na vysvedčení jednotku. Vďaka, veľmi pekne.
   Inak do konca januára máme mať už vybraté predmety do štvrtého ročníka a keďže ja sa tak nejak chystám na medicínu, biola a chémia to istia. Ale tá matika ma štve. Fakt by som s ňou rada niečo robila, ale keď výber tých povolaní s matematikou je pre mňa nezaujímavý.
Ak ste náhodou študentom nejakej takej vysokej školy, či už medicíny alebo niečoho s matematikou, som otvorená každému vašemu názoru. :)

   Ale školy nateraz stačilo. Na čo sa budem zbytočne trápiť, keď mám toho dosť aj cez školský rok. Čo sa teda týka trávenia voľných dní, tak okrem čítania kníh, pozerania filmov a seriálov (a surfovania na internete vôbec) skladám s našimi puzzle. Chytilo nás to ešte minulého roku a je to fakt zábavka na prázdniny. :) Momentálne skladáme Eiffelovku, ktorú som dostala ešte na narodeniny (alebo meniny?) od našich a je to masaker. Len vyše 1000 puzlí je modrých, tak si asi viete predstaviť, ako pomaly nám ide stavanie oblohy. Ale je to super na vyplnenie voľného času a strávenie času s blízkymi. :) Čo sa toho týka, tak chodím častejšie aj na návštevy k babke (to aj škola boli dôvodmi, prečo som čítanie kníh v posledných mesiacoch roka trošku zanedbávala) a trávim s ňou viac času. Veď nikdy neviete, koľko času vám zostáva na strávanie s vašimi blízkymi, preto ho treba využiť naplno. Bohužiaľ, babku dnes odviezli do nemocnice, lebo sa necítila dobre, tak sa modlím, aby jej bolo čím-skôr lešpie a do piatka už bola doma. :)


   Uff... dnes som sa poriadne rozpísala, čo sa u mňa často nedeje, ale tak aspoň raz za čas sa môžete o mne niečo dozvedieť. Tento článok som však písala s cieľom, aby som vám oznámila jednu novinku. (Tú ste už v podstate zistili z nadpisu článku.) A tadááá... na tomto blogu pribudne nový člen! (Nebojte sa, nie som tehotná. :D Teda dúfam.) K našej malej komunite sa pripojí moja sestra Katka. :) Zatiaľ bude obohacovať blog len o recenzie (čiže pod tie svoje sa bude aj podpisovať, keďže blog je vedený z môjho účtu), ale možno časom prispeje aj niečím iným. Uvidíme. :)
   Takže to by bolo nateraz odo mňa asi všetko. :) Pokojne sa v komentári pochváľte, ako si žijete vy, a kto alebo čo vám spríjemňuje prvé dni tohto roka. :)
   Prajem vám peknú Trojkráľovú večeru. :)

7 komentárov:

  1. Môj tip si už počula ;)
    Tie puzzle , keď ich dokončíte, budú super! Pevné nervy! :D
    Nech sa babke polepší! ;)
    A teším sa z Katky!!! :) Vítame ťa! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujeme. :) Babke je už lepšie, tak zajtra by už hádam mohla byť doma. :)

      Odstrániť
  2. Seriály nepozerám, takže v tomto ti neporadím...jediný, čo som pozerala bol Once Upon a Time, ale pokazil sa, takže s novou sériou som to vzdala :/ A nezávidím ti povinné čítanie...nuda, chápem ťa :D A aj ja dúfam, že sa babičke polepší :)) Inak s tou správou o novom členovi na blogu si ma potešila :D To je úžasné, už budete tri knižné blogerky...veľmi sa z toho teším ^_^ A aj ja ti prajem úspešný rok 2016 ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som konečne našla niekoho, kto zastáva rovnaký názor ako ja. :D Myslím, čo sa týka OUaT. :D Pre mňa je to až moc prešpekulované a už to nie je to, čo to bývalo. :/
      A povinné čítanie nie je až taká nuda, ak to je krátke. Ani Jozef Mak by nebol zlý, ak by si autor odpustil tú dĺžku. Lebo sa mi to napočudovanie páči. Ale ja som divná. Mne sa celkovo dobre čítal aj Dom v stráni. :D :D :D
      A ďakujeme, Mony. :) Babke už je lepšie a Katka je z toho tiež natešená, aj keď mi tvrdí, že to, čo mi napísala (jedna jej rc je už na svete! :)), je strašné. :D

      Odstrániť
    2. Máš pravdu, je to až príliš prešpekulované a už som začala strácať...a nahnevali ma hlavne kvôli Belle a Klingáčovi, tak som im držala palce a oni spravia toto?!!! A ešte aj Regine, tú mám najradšej, pokazili vzťah s Robinom...ale neviem ako sa to všetko vyvíja, keďže som už veeeľa častí vynechala...
      Inak povinné čítania som flákala, veď poctivo som prečítala len dve a to vďaka tomu, že ma bavili, no ostatné...-_-...stačil mi výklad od profesorky...A nie si divná, nik nie je divní, len má každý iný pohľad na danú vec...:))
      A som rada, že babke je už lepšie a Katka sa nemusí ničoho báť...recenziu, ktorú som teraz prečítala bola krásna a páčila sa aj sestre...veď to vravím, ďalší talent v rodine...držím palce ;)

      Odstrániť
  3. Na pozeranie odporúčam Teen Wolf - názov dosť o ničom a cez prvé diely sa treba nejako prebojovať, ale potom je to každou sériou lepšie a lepšie. Akcia, romantika, parádne zápletky a najviac sa mi páči, že sa riešia rôzne mytológie, vrátane japonskej (je to také neokukané a úplne super). Celkom ma bavilo aj Limitless a Blindspot je tiež peckový seriál - to by sa ti mohlo páčiť. Také tínedžerské, ale s trochou akcie a je tam aj romantika, je Finding Carter. Tiež odporúčam. A určite super seriál je aj Stitchers. Tam je tiež romantika, ale je to taká kriminálka. Riešia vraždy tým, že sa baba nabúrava do spomienok mŕtvych.
    P.S. Sestre držím palce pri písaní. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééé, ďakujem ti krásne za tie tipy, Majka. :) Pustila som si už prvú časť Blindspot a vyzerá to fakt dobre. Takže keď dopozerám tento seriál, učite vyskúšam aj tie ďalšie. :) Až na Teen Wolf. Ten som začala pozerať ešte niekedy dávnejšie a videla som pár častí, ale vôbec ma to nechytilo. No neodporúčala si mi ho len ty, takže musí byť fajn, hoci mne nesadol. :)

      Odstrániť