4. 7. 2014

Plány na leto 2014


   Prvých pár dní leta, teda letných prázdnin, je už za nami, no ja si stále nemôžem zvyknúť na to, že máme dvoj-mesačné voľno. Stále nejak očakávam, že je to iba krátke voľno a zase budem pokračovať so školou. Áno, ale zas až o dva mesiace! :D

   Neviem ako vy, ale na mňa už pomaly dopadá nuda a únava, keďže nemám taký nabitý program, ako cez školský rok. Nie žeby mi to nejako chýbalo, ale no proste, taký divný pocit to je.

   Preto som sa s tým rozhodla niečo urobiť a naplniť nejako tie dni. Nielen čítaním kníh, pri ktorých dosť často poobede zaspávam, ale aj nejakými tými výletmi. Tak sa poďte pozrieť, čo som si na toto leto nachystala a o čom budú články, ktoré budete môcť vidieť toto leto. :)

Cestovateľské plány


    Mojou prvou zastávkou na cestách po Slovensku, Čechách či Rakúsku bude mesto Topoľčany. Keďže sa chystáme s rodinou tento víkend do Bojníc a Topoľčany nie sú ďaleko, pôjdeme najskôr pozrieť starých rodičov. Aj keď iba na jeden deň. Preto nebude času chodiť po meste a prezerať si historické pamiatky. Jedine pôjdeme na omšu do kostola (viď obr.). Ale pár snímkov vám snáď urobím. :)


   No a túto nedeľu už budeme v Bojniciac. Bojnice som mala síce na pláne ešte minulé leto, ale už sama neviem, prečo sa tento výlet nekonal. Pravdepodobne sa nám tam už po Prahe a Tatrách nechcelo ísť. Takže tento rok naprávam svoju chybu už nebudem lenivá a pekne krásne tam "nacválam". Len dúfam, že sa nám počasie vydarí a zážitok, fotky a celý deň budú stáť za to. :)



   Keď sa však vrátim z Bojníc nebudem leňošiť, ale zase sa pôjdem niekam pozrieť. Hneď na ďalší týždeň som si so sestrou a s Majkou naplánovala výlet do Múzea Andyho Warhola v Medzilaborciach. Iné pamiatky si neplánujeme pozrieť, ale snáď nájdeme nejakú reštauráciu a dáme si pizzu. :D Môže byť Maji? :D :) 




   Čo sa týka ešte ciest po Slovensku, tak na pláne mám aj túru na Vihorlat, ktorú organizuje zo ŽSR môj ocko. Keďže tento rok asi nepôjdeme do Vysokých Tatier, iba ak by som veľmi chcela, musím predsa niekam ísť na túru! To by inak neboli prázdniny! :)



   
   A konečne sa dostávame aj k zahraničiu. Ako viete, minulého roku som bola s ockom a so sestrou v Prahe, aj na hradoch v okolí Prahy a tento rok sa tam chystáme znovu. Ešte neviem, kde všade pôjdeme a čo všetko uvidíme, ale určite by som chcela vidieť múzeum voskových figurín a určite zájdeme do nejakého kníhkupectva, keďže v Čechách majú oveľa lepšie ceny ako u nás! Taktiež sa vám musím priznať, že ma láka ten voľne prístupný klavír na Pražskom hlavnom nádraží. :3 Žeby som si konečne na ňom zahrala? :)


   Česko však tento rok nebude jediná krajina, ktorú navštívim. Ocko mi navrhol, či by sme nešli do Viedne a ja som s veľkým nadšením súhlasila. Ešte nikdy som totiž nebola v štáte, kde by som sa musela dohovárať cudzím jazykom (Poľsko nerátam. Tam som bola so školou, čiže ja som nemusela hovoriť s Poliakmi. :D), tak som zvedavá, ako sa budeme dorozumievať. :D
   Vo Viedni by som sa rada pozrela na zámok Schönbrunn (viď obrázok dole), Sissine múzeum v Hofburgu, Umelecko-historické múzeum, Belvedere - elegantné letné sídlo princa Eugena Savoyského a vežu Donauturm.


Kam sa toto leto chystáte vy? :)

4 komentáre:

  1. Ja som sa zatiaľ kto-vie-ako nenudila a keďže som už doma, nudiť sa ani nebudem - veď je tu toľko kníh, čo treba prečítať, toľko filmov a seriálov, čo treba pozrieť, toľko obrázkov, čo treba nakresliť, toľko vecí, čo sa treba naučiť a toľko poviedok, čo treba dopísať! :D Fajn, tak poviedka len jedna a na tú mám čas do pondelka, ale chápeš :D
    Joj, by som išla s tebou do Bojníc. Som bola, keď som mala dva/tri roky a nejak veľmi si to nepamätám, i keď to považujem za moje prvé spomienky vôbec.
    Áno, áno, súhlasím, len či tú pizzu v Laborču dakdze najdzeme :D
    Ten Vihorlat vyzerá... ťažko. Už sa bojím.
    A do Viedne chcem ísť aj ja, budúci rok so školou, a som smutná z toho, že nepôjdeme spolu :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vieš, že aj ja mám, čo čítať a pozerať, ale celý deň predsa nebudem sedieť len pri tom, nie? A kresliť, bohužiaľ, neviem. :D
      Aj ja som bola v Bojniciach, keď som mala asi štyri roky a skoro nič si z toho nepamätám, až na jednu spomienku so slonom a s takou vežičkou a žaburinou okolo. :D Ale to som bola, vraj, iba v Zoo. A teraz sa pozrieme aj do zámku a budeme mať odborný výklad so sprievodkyňou. :3 :)
      Ja som si už spomenula, že som bola aj na Vihorlate, no a sa mi zdá, že je to tak dosť vysoko, čiže neviem, neviem, výšky mi nerobia veľmi dobre. :D
      Tak ja dúfam, že sa do Viedne dostanem toto leto, a keď nie, tak pôjdem s vami. :) Btw. Neviem, či nepôjdem do Ríma miesto Paríža, lebo nikto so mnou nechce ísť! :( Ale ja chcem ísť aj tam, aj tam! :D

      Odstrániť
    2. Ešte sa máš Pána prsteňov a Hobita na klavíri učiť! :D :D
      Joj tam, Paríž, nič moc. Ale do Ríma pôjdeme na vysokej! :D

      Odstrániť
    3. Toto boli iba čisto cestovateľské plány, ale ak to chceš vedieť, tak už som sa to začala učiť. :-)
      Ja cestujem počas štúdia na strednej, lebo na výške, pravdepodobne, nebudem mať čas a nebudú peniažky nazvyš.

      Odstrániť