13. 1. 2014

Les Misérables


Les Misérables


Les Misérables alebo u nás tiež známe Bedári (v Česku Bídnici) je filmové spracovanie knihy francúzskeho spisovateľa Victora Hugo, ktorá nesie ten istý názov. 

Ako som sa vlastne dostala k tomuto filmu? Všetko to začalo asi tak pred rokom. To som bola ešte deviatačka na základke. Mali sme hodinu literatúry a zrazu prišlo dielo s názvom Bedári. Bol to síce len úryvok z knihy, ale mne sa tak páčil, že som sa rozhodla, že si niekedy tú knihu prečítam. Žiaľ, ešte stále som ju nemala ani len v ruke, alebo skôr ich. No zrazu, keď si minulý týždeň hľadám na internete nejaký film, ktorý by som si pozrela, všimnem si aj trailer k filmu Bedári (2012). 
Čo urobím? Pustím si ho. 

Trailer k filmu Bedári

Jean ValJean bol dvadsať rokov vo väzení pod prísnym dohľadom kapitána Javerta, iba pre to, že ukradol chlieb. Nakoniec mu jeho trest vyprší a je slobodný, ale tento jeho čin mu bude stále pripomínať podmienka v jeho živote. Zmení si meno, stane sa úspešným podnikateľom a starostom.
No jeho život sa navždy zmení, keď prijme za svoju dcéru Cosette, dcéru jednej z jeho zamestnaných žien, ktorá nakoniec umrie. Cosette je dobre vychovaná, no nevie nič o otcovej minulosti. No tá Jeana ValJeana stále prenasleduje. Javert pátra po Jeanovi ValJeanovi a chce ho odovzdať do rúk spravodlivosti, no okrem neho prichádza aj francúzska revolúcia. Mladíci bojujú proti francúzskym vojakom a medzi nimi je aj Marius, ktorý sa na prvý pohľad zamiluje do Cosette. 
Ako dopadne súboj medzi Jeanom ValJeanom a Javertom? Sú si Cosette a Marius súdení alebo si Marius vyberie ..., ktorá je doňho zamilovaná, alebo prežije vôbec revolúciu?

Ak chcete vedieť, ako sa tento príbeh skončí, určite si pozrite tento film-muzikál. Okrem úžasne spracovaného príbehu, ktorý je urobený celkovo spevom, má tento film skvelé herecké obsadenie.
Môžete si ho pozrieť TU.
Alebo ste ho už videli? Aký je váš názor na tento film?
YYYYY

4 komentáre:

  1. Ten film jsem neviděla, ale vypadá skvěle:)
    http://lovely-pinkk.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už dlho sa po ňom zháňam :) Toto dielo v deviatke. Ja som si ňou prešla, teraz som druháčka na strednej a my ho ideme brať až teraz...Celkom sa teším. A film si určite pozriem
    http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozri si, mne osobne sa veľmi páčil :)
      Joj, a chcem si prečítať knihy, ale najlepšie by bolo mať ich doma :3
      A tvoj blog vyzerá veľmi pekne, rada siprečítam tvoje články :)

      Odstrániť