20. 1. 2014

Zlodejka kníh


Zlodejka kníh


Zlodejka kníh alebo The Book Thief je filmové spracovanie knihy 
The Book Thief od Marka Zusaka.

Ako som sa vlastne dostala k tomuto filmu? 
Len pred pár dňami som sa dozvedela o tejto knihe od M. Zusaka, a hneď potom sa tu objavil film. A keď už som nemala knihu, ktorú som si chcela prečítať a stále chcem, dobrá duša mi poslala link na tento film. Tak som si ho pozrela. Film sa mi páčil, a preto si chcem ešte viac prečítať knihu.
No a tak to vyzerá, že dobrá duša mi nakoniec požičia aj knihu. :D :)
Veľké ĎAKUJEM! :)

Trailer k filmu The Book Thief

Zúri druhá svetová vojna a mladá Liesel, hlavná hrdinka príbehu, sa dostane do pestúnskej rodiny k Hansovi a Rosse Hubermannovým. Hans si ju hneď obľúbi, ale Rossa sa ku nej správa zle, no aj ona ju má tiež rada. Mladá hrdinka je však zdrtená, že nevie čítať, a tak jej s tým Hans pomáha. Avšak, keď uvidí, ako ľudia na námestí pália knihy, začne potajme čítať knihy. Dokonca jej aj starostova manželka dovolí čítať knihy z jej knižnice. 
Všetko sa však zmení, keď jedného dňa príde k nim domov Max, ktorý, ako sa zdá je Žid, keď Hansa naverbujú na vojnu, a keď začne bombardovanie ich mesta.
Myslím, že tento príbeh sa skončil smutne, ale sama by som nevedela, ako inak by som ho ukončila. Avšak aj napriek tomuto smutnému koncu film obsahoval hlboké myšlienky. Priznám sa, že niekedy som si aj poplakala. Určite si ho pozrite, aj keď viem, že niekomu možno nebude po chuti. :)


Úžasný príbeh, úžasná hlavná postava a úžasné myšlienky.
Ak chcete vedieť, ako sa tento film skončí, môžete si ho pozrieť TU.
Alebo ste ho už videli? Aký je váš názor na tento film?
YYYYY

5 komentárov:

  1. Ja a aj všetci ľudia, ktorí vedia odo mňa o tom filme, čo si tu zavesila sú ti určite vďační! :) A na knihu sa chystááám ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Thank you! :) Did you understand this Slovak post? It pleased me! :)
    Okay, I will :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zlodejka kníh je moja obľúbená kniha. najprv som sa trochu bála ísť na to do kina. Nechcela som si zničiť dojmi, alebo nadávať, že dokázali zničiť tak úžasný príbeh, ale nestalo sa! Knihu si naozaj prečítaj. Bude sa ti páčiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Film bol vážne super a knižku už mám doma, síce požičanú, ale mám! :) Ďakujem :)

      Odstrániť