7. 11. 2014

Projekt: Vo farbách jesene/Rozhovor s Andy



Ahojte! :) Dnes je 7. novembra, a to znamená, že tu mám pre vás rozhovor s Andy.
Jej rozhovor so mnou ste si mohli prečítať v tomto článku. Ja som na jej otázky odpovedala síce stručne, ale Andy sa vôbec nešetrila a v rozhovore poskytla množstvo informácií, vďaka ktorým ju môžete lepšie spoznať. Takže to už nebudem zbytočne naťahovať a hor sa do čítania. :)

Rozhovor s Andy

1. Čo najradšej robíš, keď je vonku škaredé počasie? Tvoje hobby?
Čítam knihu, pozerám film, počúvam hudbu, tancujem....asi to, čo vždy, len nechodím von. :)

2. Ako často čítaš knihy? A aké knihy najradšej čítaš?
Nečítam často a to ma dosť štve. Ja sa naozaj snažím čítať aj počas školy, ale ja keď už čítam, tak sa chcem do toho úplne ponoriť, lebo nemám rada len také „ledabolé“ čítanie. Preto nečítam v buse a v škole. Doma sa snažím prečítať aspoň kapitolu denne, ale nie vždy to vyjde. Keď mám lepšie dni alebo cez víkendy stihnem v priemere 50-100 strán (ešte je tu rozdiel, či ide o slovenskú alebo anglickú knihu). Som dosť pomalá čitateľka, hanba mi.
Aké knihy? :D No ja sa snažím zabŕdať tak do všetkého. Raz je to klasická romantická lovestory, inokedy sci-fi či fantasy a rozhodne nepohrdnem ani klasikou. Snažím sa rozširovať si obzor (niekedy je to sakra ťažké! :D hlavne s poéziou ;)).

3. Ktorá kniha sa ti spája s jeseňou?
Tak ako, čo sa týka obálky, ktorú máme doma, tak asi Liek na smútok od Vasilkovej. Hej, ja viem, že Vasilková, ale obálka je proste jesenná. A čo sa týka obsahovo, tak asi nejaká detektívka alebo H.Potter. :)

4. Ako často chodíš do kina? A na čo?
Dvakrát až trikrát za rok? :D A na animáky (tie úplne milujem...mimoňiiiii :3), dystopie alebo romantické slaďáky. Na horore ma rozhodne nestretnete a na akčný film pôjdem iba s nejakou väčšou partiou.

5. Aké filmy rada pozeráš? Tvoj obľúbený film?
Drámy, romantické komédie. A ešte fantasy + sci-fi. No keď tak nad tým rozmýšľam, ani katastrofické filmy, nie sú zlé. :D Je toho veľa, ale asi skoro všetko, okrem tých hororov a nejakých westernov.
Obľúbený? :D Tých je veeeľa...Before I Die, In Your Eyes, That Awkward Moment, Friends with benefits, Into the Wild, Remember me, ...

6. Pri ktorom filme si najviac plakala?
Jednoznačne „P.S. I love you“. Celý film. To som vyrevala toľko sĺz, že Niagarské vodopády sa môžu strčiť. Bez srandy .A „Na vine sú hviezdy“, samozrejme,... a keby ste chceli vedieť seriál, tak jednoznačne Dr. House! ♥

7. Aký je tvoj momentálne obľúbený seriál?

HIMYM (kde som bola, že som ho začala pozerať až teraz...nerozumiem), The 100 a The Suits (Harvey Specter je absolútne B.O.Ž.Í ♥).

8. Aké je tvoje obľúbené jedlo a čo najradšej mlsáš? :)
Hah :D Všetko? :D Momentálne, keď píšem odpovede na tvoje otázky, tak jem „Kukuričné placky“. Ale to jem takto „zdravo“ skôr výnimočne. Inak milujem čokoládu. A kuracie mäso na všetky spôsoby.

9. Rada cestuješ? Kde si už bola?
Milujem cestovanie, ale nebola som skoro nikde. Jedine tak v Krakove a zo Slovenska: Tatry + Orava (odporúčam špeciálne na Oravu zájsť, lebo je tam mega krásne :))
Dodadok autora: Aj na Sninskom kameni! :)

10. Kam by si sa chcela ísť raz pozrieť? Ktoré miesta by si chcela navštíviť?
Francúzsko. Bez debaty. Jane Austen musí byť. :D A potom New York, Švédsko, Dánsko, Španielsko... a všetko, čo sa bude dať. Aby to nevyzeralo, že píšem len zahraničie, tak Slovensko chcem preskúmať taktiež, lebo aj my máme byť na čo hrdí. :)

11. Čo ty a fotografovanie?
Láska, ale...nie je čas a človek, ktorý by ma naučil správnu techniku. Kebyže takého mám, tak fúúha, fotím aj každý týždeň. Ja stíham fotiť tak cez prázdniny alebo cez víkendy, ale baví ma to. Je to istý spôsob oddychu a baví ma pozerať sa na veci pod rôznymi uhlami pohľadu, je to fascinujúce.

12. Prečo si si založila blog?
Aaa...nemám šajnu? :D Nie, vážne. Pravdou je, že som videla veľa takých tých videií, ktoré keď si pozriete, hneď máte chuť niečo zmeniť vo svojom živote. Ste plný energie a kreativity a hľadáte, do čoho by ste tak mohli zabrdnúť... no a ja som zabrdla do blogu. Vydržal mi týždeň a ako vyprchávali spomienky na krásne a motivujúce video, pomaly haslo aj moje nadšenie z blogu. Opäť ma to dostalo, až keď som začala sledovať knižné blogy a spoznala život knihomoľa. Písanie recenzií ma baví a je to jedna z mála veci, ktoré mi vydržali dlhšie ako týždeň. :)

13. Čo ti prinieslo blogovanie?
Tak zatiaľ som len v začiatkoch, ale určite som sa naučila nové veci. Naučila som sa čítať knihy inak. Prv som si prečítala knihu a bola som buď nadšená alebo sklamaná a nevedela som presne prečo. Naučila som sa však vnímať atmosféru príbehu, vývoj postáv, získať si istý pohľad „z vtáčej perspektívy“ na celkovú knihu, a i keď mi to ešte nejde až tak dobre ako som chcela, určite už neochkám z každej knihy! Blog mi zaplnil voľný čas, priniesol istú sebaistotu a je dôvodom, pre ktorý sa snažím (podotýkam snažím!) kreatívne rozmýšľať. :) 

14. Čo plánuješ do budúcna s blogom?
Zlepšiť recenzie, pridávať vlastne projekty, meme, možno nadviazať spoluprácu, ale v prvom rade, robiť to, čo ma baví. :) A neustále sa zlepšovať. I keď to sa ľahšie píše ako spraví.

15. Čo ty a tvoja budúcnosť? Čo plánuješ v budúcnosti robiť?
To je ťažká otázka. Neviem ešte, kde presne skončím, ale bola by som rada, keby to bolo niečo s jazykmi a najlepšie aj s knihami! To sú 2 veci, ktoré ma bavili a stále bavia, čo je u mňa veľký úspech, a preto sa chcem uberať týmto smerom. :)

Andy ešte raz veľmi pekne ďakujem za to, že si našla čas
a podelila sa s nami o veľký kúsok samej seba. :)

5 komentárov:

  1. Vy dve fakt budete mať každý druhý deň polovku návštev len odo mňa - a čím neskôr pridáte článok, tým ich bude viac :D
    Najbližšie tri filmy, na ktoré chcem ísť do kina, sú The Imitation Game, The Hobbit: The Battle of the Five Armies a Avengers: Age of Ultron, čiže kebyže má dakto záujem,... :D
    Inak, pri P.S. I Love You som aj ja plakala... zakaždým, keď som to videla, a že som to videla veľakrát :D Bol to môj najobľúbenejší film (minulý rok ale jeho miesto vystriedal Hobit 2) :)
    Páči sa mi zmienka o Sninskom kameni :D (Chce dakto orech?)
    Také rozhovory by som čítala aj každý deň, teším sa na ďalšie články (a projekty! :D) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nezabúdaj, že ja mám 27 sledovateľov! :D
      Okay, na Hobbita idem s tebou. :) A môžeš tam doniesť rovno ten orech. :D Najlepšie by bolo, keby to bol kešu orech. :D
      Sme rady, že sa ti páčia články. :) Veľmi pekne ďakujeme za podporu. :)

      Odstrániť
    2. Keby začali komentovať, smutno tu je samému komentátorovi :( :D
      Žeby som už vedela, čo ti dať pod stromček? :D

      Odstrániť
  2. Pekný rozhovor.:) Andy je sympatická, musím ísť pozrieť na jej blog.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andy je strašne milá, zlatá osôbka. :) Utekaj, určite sa ti bude jej blog páčiť. :)

      Odstrániť