5. 4. 2015

The Social Media Book Tag

Twitter – Tvoja najobľúbenejšia kniha pod 200 stránok.
Prechádzam knihy na policiach, prechádzam.... a zisťujem, že nemám skoro žiadne knihy pod 200 strán. :D Mám zopár kníh od Bruna Ferera,
v ktorých sú krátke príbehy s krásnymi myšlienkami a vážne stoja za prečítanie, ale potom tam mám ešte niekoľko kníh od Academie. Takže nakoniec musím povedať, že najobľúbenejšia kniha pod 200 stránok je Kupec Benátský od Williama Shakespeara. :)
Onedlho sa dočkáte aj recenzie. :)

Facebook – Kniha, do ktorej ťa všetci nútili.
Rozmýšľam... A prichádzam na to, že mňa ľudia do žiadnych kníh nenútia, keďže ja čítam rada. Avšak na zváženie by stáli knihy z povinného čítania, ktoré, povedzme si pravdu, nie sú vždy najlepšie.
Ja viem, nikto vás nenúti to čítať, ale ako urobíte analýzu diela či napíšete písomku?

Tumblr – Kniha, ktorú si čítal/a, keď ešte nebola populárna.
A tu mám jasného favorita. Hneď ma napadli knihy Nicholasa Sparksa. Ja som prvýkrát okúsila štýl tohto autora ešte asi pred 5 rokmi a prvou knihou, ktorú som od neho prečítala, bola kniha Správa vo fľaši. Potom som dlhú dobu žiadnu jeho knihu neprečítala, až pred 3 rokmi som na Vianoce dostala knihu Posledná pieseň a odvtedy je Sparks mojím najobľúbenejším autorom.
Ako ste si však už určite všimli, Sparks sa dostal do povedomia slovenských čitateľov až teraz, a neviem, čo má štvať viac. Či to, že ho objavili až tak neskoro alebo že ho vôbec objavili?!

  

 

Youtube – Ktorú knihu si praješ vidieť sfilmovanú?
Juj. Skvelá otázka. Myslím, že nie som sama, keď poviem, že sa určite nejedná len o jednu knihu. :D Najradšej by som videla sfilmované všetky diely Upírskej akadémie, keďže natáčanie druhého dielu sa zrušilo, a ja si myslím, že tie knihy za to stoja, potom slaďárny ako Zamilovaní až po uši či Twenties Girl, a ... už ma asi nič nenapadá. :D Aj keď tieto knihy mám veľmi rada, takže neviem, či by ich filmy nepokazili. Myslím, že sa zaobídem aj bez nich. :D Ale tá Upírska akadémia ma dosť štve! :D

 

MySpace – Kniha, ktorá sa ti páčila, keď si bol/a mladší/ia, ale teraz by to už asi bolo inak.
Keď nerátam rozprávky, tak keď som bola menšia, veľmi som fičala na príbehoch o pánovi Tragáčikovi. Boli to typické detektívky, v ktorých bol, samozrejme, detektívom pán Tragáčik, čítali sa ľahko a rýchlo a dokázali čitateľa poriadne vtiahnuť do deja. Myslím si, že ak by som si ich prečítala znova, nepozerala by som sa na nich inak. Lenže problém je v tom, že detektívky ma v poslednej dlhej dobe už nelákajú. Škoda. :/

Goodreads – Ktorú knihu odporúčaš všetkým?
Tak tých je viac, keďže, našťastie, nenarážam len na samé "zlé" knihy. Úplne pre všetkých, chlapcov aj dievčatá, mladých či aj starších ľudí, je kniha Storočný starček, ktorý vyliezok z okna aj zmizol. Aj keď pre tých najmenších to nie je úplne najideálnejšia voľba... druhá svetová vojna. Nezľaknite sa však, kniha je plná humoru, žiadne opisy strašnej vojny.
Tiež by som odporučila Twenties Girl a knihy Nicholasa Sparksa, aj keď jeho najlešpie sú Útočisko, Šťastlivec a dúfam, že sa medzi ne bude radiť aj A Walk to Remember. :)
A knihu Pýcha a Predsudok! Klasika! :)

 

Ask.fm – Na ktorú knihu sa ťa ľudia najviac pýtali?
Uff... vlastne ani neviem. A to nemám rada odpoveď neviem. :D Pravdepodobne na Divergenciu, celú sériu, ktorú si ľudia aj odo mňa požičiavali. Aspoň že tie knihy nevyzerajú tak strašne.

  

We heart it – Ktorá kniha má pre teba citový význam?
Tak jedna kniha sa opäť nedá vybrať, keďže ku každej knihe, ktorá sa mi svojím spôsobom nejako páčila, mám istý vzťah. Určite však nedám dopustiť na už spomínané Sparksove knihy.
Joj, proste ani na všetky, ktoré mám rada. :D :)

Spotify – Ktorú pieseň zo sfilmovanej knihy máš rád/rada?
Môžem viac? Môžem? :D Beating Heart od Ellie Goulding z Divergencie (momentálne som dostala chuť si znova prečítať túto sériu :D), All I've Ever Needed od Nikki Reed & Paul McDonald a A Thousand Years od Christini Perri z Twilightu, When I look at you od Miley Cyrus z Poslednej piesne, The Story od Brandi Carlie a Secrets od One Republic zo Šťastlivca, All of the Stars od Eda Sheerena a All I Want od Kodaline z Na vine sú hviezdy, Radioactive od Imagine Dragons z Prvých 100, ... :)


Snapchat – Kniha alebo séria, ktorá ťa bavila len chvíľu, ale napriek tomu si si myslel/a, že bude dobrá.
Tak ja som očakávala od Experimentu, záverečného dielu Divergencie, niečo viac, ale určite som nečakala taký koniec, takže to ma trošku sklamalo. Inak ma celá séria veľmi bavila. :)


Vôbec netuším, kto je autorom tohto skvelého tagu, ale ďakujem zaň. Tie otázky sú skvelé. :)
Tiež som nebola nominovaná, takže ani ja nikoho nenominujem. Nech sa zapojí ten, kto má chuť. :)

8 komentárov:

  1. Tento tag mám rozpísaný, len som zistila, že mám oveľa kratšiu verziu :D Len 6 sociálnych sietí mám :) Už len ho dopísať, nájsť dajaké fotky a publikovať, ne :D
    Myslela som, že ma povinné čítanie ani nenapadlo, ale mám ho tam jednou vetou spomenuté, i keď teraz tak rozmýšľam, že som mohla oveľa viac, vzhľadom k tomu, o koľko horší vzťah než ty k nemu mám :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už by sa patrilo ten tag dopísať! Po miesiaci! :D A niekto mi vravel, že ja som zlá blogerka! :D

      Odstrániť
    2. Ty si mi na komentár odpísala pomaly po dvoch týždňoch! :D Sme si kvit! :D

      Odstrániť
    3. To nemôžeš porovnávať. Ak nechcem alebo nemám čo napísať, na komentár nemusím odpisovať. :P

      Odstrániť
  2. Kupca Benátskeho by som si rada niekedy prečítala, na Sparksove romantiky nie som stvorená :) Zamilovanú po uši som si raz pozerala v knižnici, len brat ma od nej odhovoril, Storočného starčeka beriem ako úplnú katastrofu a ja by som tú knihu len spálila ( viem, že je to trocha kruté ) Austenová je jedno, čo napísala, vždy to bude moja srdcovka a Pýcha a predsudok nepotrebuje komentár kniha, divadlo aj film 100% Divergenciu som nevidela ani nečítala a asi ani nebudem, a toto bude znieť čudne, ale ja by som si aj Tragáčika prečítala, lebo v tom veku, pre ktorý sú určené som nečítala a chýbajú mi také detské knihy..občas :D možno aj ja spravím tento Tag. páčil sa mi v tvojom vydaní

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kupca Benátskeho určite odporúčam. Shakespeare proste nesklame a skoro stále sa pri tej knihe budeš usmievať, ak nie práve smiať. :)
      Sparks síce píše romantické príbehy, ale v jeho knihách sa skrýva veľa podstatného a proste v človeku niečo zanechajú. Takže určite by som im na tvojom mieste dala šancu. :)
      A to myslíš vážne? Storočný starček sa ti nepáčil? Ja som sa pri tej knihe skoro stále smiala. Aj keď tie pasáže z vojny ma nie vždy bavili, ale určite tá kniha bola super. :) Škoda, že tebe sa nepáčila. :/ A analfabetku si čítala? Lebo ja by som chcela, ale zase neviem, čo mám čakať od tejto knihy. Aj keď si myslím, že bude celkom dobrá. :)
      Joj, Austenová... Úžasná spisovateľka. Čo dodať? :)
      Tak Divergencia alebo všeobecne ten žáner nie každému sadne, takže ťa chápem, ale aj to boli skvelé knihy. Aspoň pre mňa. :)
      Určite skús Tragáčika, jeho knihy sú také oddychové a pri tom ťa v kuse nechávajú v napätí. Myslím si, že nie sú len pre mladšiu generáciu, ale aj tú staršiu. Nikto sa nebude pri nich nudiť. :)
      A som rada, že sa tag páčil aj že si dostala chuť napísať ten svoj. :) Prídem si prečítať. :)

      Odstrániť
  3. Tie maličké knižôčku od Bruna Ferera sú naozaj krásne :D
    Od Nicolasa Sparksa som nič nečítala ale videla som Poslednú pieseň a tú by som si rada aj prečítala :D
    To že nefilmuju pokračovanie Upírskej akadémie štve aj mňa, tie knihy určite za pokračovanie stáli a ten film nebol najhorší :D
    Pán Tragáčik je aj moja detská láska až nato, že pretrváva doteraz :) Dokonca mám kúpené už skoro všetky diely série - nové vydanie a plánujem to prečítať znova niekedy v blízkej dobe :D
    Pýcha a predsudok - tú milujem :D
    Divergenciu som prečítala len prvú ale plánujem si vypožičať aj zvyšné 2 :D
    Tento TAG je úplne super :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow, Jane! Ty si skoro ako moje dvojča! :D Ešte keď si prečítaš ostatné diely Divergencie a začneš čítať Sparksove knihy, bude to eňoňuňo! :D :)

      Odstrániť