9. 8. 2015

I fell in love with... #46

Rudá jako rubín - Kerstin Gier


Dátum pridania článku: 9. august 2015
Dátum kúpenia série: ?

10 komentárov:

  1. Určite odporúčam po sérii siahnuť :) Prvý diel ma nadchol a autorka si ma veľmi získala...bolo to vtipné a zaujímavé čítanie. No problém je, že sa ťažko dá zohnať...stále mi chýba posledný diel a nedá sa :( Akurát som našla na bazoši celú túto sériu (kukni tam ak by si chcela aspoň prvý diel, možno, že ho ešte má) no tretí diel už predala, takže zase smola...hádam ju raz dostanem. A inak gratulujem k spoluprácii ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Videla som prvé dva filmy a veľmi sa mi páčili. Teda aspoň ten prvý určite, keďže v tom druhom som poriadne nevedela, o čo tam ide. Pozerať ho nemecky s anglickými titulkami nebol najlepší nápad. :D A knihy som už zháňala a musím s tebou súhlasiť, že to ide ťažko. Alebo keď už na nejakú narazíš, tak stojí dosť veľa. Aj na tom bazoši sa mi to zdá drahé. 11€ za knihu? Budem radšej hľadať radšej. :)
      A ďakujem, veľmi sa teším. :) Prvá spolupráca, tak dúfam, že to budem zvládať. :)

      Odstrániť
    2. Film by som chcela kuknúť ale nenašla som ho nikde na nete...ale kniha je určite lepšia :D A 11€ je fakt že dosť. Som jej písala, či sa tá cena dá znížiť a odpísala mi, že kniha je už predaná ale cena je vrátane poštovného, dobrý stav, raz čítaná...taká škoda, vtedy sa tých 11€ aj celkom oplatilo, ja sa k tomu tretiemu dielu neviem dostať :( A čo sa týka spolupráce, tak ti držím palce...ja neviem, či niekedy nejakú mať budem, pretože nestíham čítať svoje knihy a nie to ešte recenzné, ale tak uvidím. Ja mám jediný sen spolupracovať s Kumran.sk pretože milujem ich knihy, tak uvidím, či sa mi to podarí :) Takže veľa šťastia...;)

      Odstrániť
    3. Keď je v cene zahrnuté aj poštovné, tak potom je to celkom dobrá kúpa. Dúfam teda, že ten tretí diel zoženieš rýchlo. :) A tiež dúfam, že celú túto sériu budú mať v kníhkupectve v Topoľčanoch a brat mi ju koncom prázdnin donesie. A keď nie, aj iná kniha poteší. :D :)
      A ďakujem krásne za podporu. :) Mne sa už tie knihy, čo sa zberali celý polrok, pomaly míňajú, takže si môžem začať robiť nové zásoby. :D Aj keď neviem, ako to bude s čítaním cez šk. rok. Čítať síce stíhať budem, ale či aj recenzovať, to sa ešte len uvidí. :D
      Inak film Rudá jako rubín/Rubinrot si môžeš pozrieť po nemecky s českými titulkami aj na YouTube. Ja som to síce pozerala na nejakej stránke, ale už si nepamätám kde. Prikladám odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=P5ZQPjaWATs&hd=1. :)

      Odstrániť
    4. Ďakujem za link :) Len čo budem mať čas, tak si to kuknem...inak Rudá jako rubín bude mať druhé vydanie, takže sa bude dať určite kúpiť. Až teraz som to zistila, tak dúfam, že vydajú aj ten tretí diel :)

      Odstrániť
    5. Nie je za čo. :) Ak by som to našla ešte na nejakej inej stránke, pošlem, lebo predsa na youtube nie je 100%-ná kvalita. :)
      To vážne? Si ma teraz riadne potešila. Yay! :) Aj keď sa obávam, čo urobia s tými obálkami, lebo tieto prvotné sú proste strašne nádherné. :)

      Odstrániť
  2. Toto je skvelá séria a ešte aj dobre vyzerá.:D Hádam ju zoženieš.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja viem! :D O to viac ma štve, že ju ešte nemám. :D Ale ďakujem, budem hľadať ďalej. :)

      Odstrániť
  3. Ja neviem, mňa tie knihy veľmi nezaujali... Ale to bolo možno preto, že som ich počúvala ako audioknihy v nemčine a pravdupovediac som takých 75% poriadne nerozumela :D :D Teda, ešte stále mám nejakých tri a pol hodiny do konca tretej, ale aj tak. Neviem, možno by sa mi viac páčili v zrozumiteľnejšom jazyku, ale takto mi prídu s tým cestovaním v čase trochu neprehľadné. Ale páčia sa mi citáty na začiatkoch kapitol :)
    Inak, dnes som si pozrela obidva filmy. Prvý je natoľko odlišný od knihy, že som aj prestala pochybovať o svoje nemčine, pretože toto, čo som tam videla, by mi pri počúvaní neuniklo :D Druhý bol tiež dosť zmenený. Najmä v tom, že asi v tretej štvrtine filmu sa stane niečo, k čomu som sa nedostala ani v polovičke tretej knihy :D Poznámka do budúcna: najprv prečítaj všetky knihy a až tak pozeraj filmy :D Filmy ma bavili ešte menej ako knihy, ale to možno tiež preto, že proste nie som zvyknutá pozerať nemecky :D
    Inak, dúfam, že si pri Saphirblau mala lepšie anglické titulky ako ja, lebo na tie moje sa nedalo ani pozerať, nie to spoľahnúť, aké zlé boli :D "Lass die Frau gehen!" bolo preložené ako "Drop in January." :D
    Dúfam, že sa k tým knihám nejako dostaneš :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre mňa by už len tá nemčina bola neprehľadná, takže si dobrá, keď to počúvaš. Si si mala najskôr filmy pozrieť, možno by ti to bolo viac jasnejšie (aj keď filmy sú od knihy odlišné, pravda) a možno by sa ti to aj viac zapáčilo. :)
      Inak mne sa filmy dobre pozerali (až na to, že som bola trochu mimo pri druhom filme) a na nemčinu som si nečakane rýchlo zvykla. A určite som mala pri dvojke oveľa lepšie titulky ako ty, lebo si nepamätám, žeby sa mi tam niečo podobné vyskytlo. :D Pobavilo. :D
      A vďaka. :)

      Odstrániť