17. 8. 2015

Keď mám nehorázne šťastie a skvelých ľudí okolo seba alebo nie veľmi skromný článok

   
   Ani si nepamätám, kedy tu bol naposledy nejaký vykecávací článok o mojom živote (ak teda nerátam články z ciest), takže vám prinášam jeden dlhší článok o tom, čo ma v poslednej dobe milo prekvapilo a potešilo. :)


   Asi pred dvoma rokmi sme s Majkou na nete spoznali dve milé slečny. A čuduj sa svete, jedna sa volala Lenka a druhá Majka. Obidve sú od nás o rok staršie, jedna žije neďaleko nás a druhá až na západe, no spoločné záujmy nás nejako zviedli do kopy. Odvtedy si spolu píšeme, hoci posledný polrok sme tej koncerzácii po boku veľmi nedali. O to viac ma potešil balíček od Lenky, ktorý mi prišiel v pondelok. Poslala mi krásnu kresbu Mimoňov (ktorú nakreslila už dávno a jej fotku mi poslala cez net), vlastnoručne vyrobenú záložku (lebo vie, že milujem knihy), oznamko a jeden milý list. Veľmi ma to potešilo. Takže, ak by si sa tu nejakým zázrakom dostala, ešte raz ďakujem. :)
   Okrem toho sa v schránke nachádzali balíčky z aliexpressu, no hoci všetky putovali sestrám, aj tak som bola natešená. Vedela som, že nejaký ten balíček dôjde do konca týždňa aj mne. :D Som strašná, viem. :D
   No a keď som sa po raňajkách dostala k notebooku a prišla na gmail, tam ma čakalo ďalšie milé prekvapenie. Vydavateľstvo Motýľ mi potvrdilo spoluprácu. Moju prvú! Bola som šťastná. Teta z vydavateľstva bola veľmi milá a hneď sme sa dohodli na knihe, ktorú mi pošle. Nakoniec po dvadsiatich rozkliknutých knihách som si vybrala Liečiteľa od Noaha Gordona, keďže toho som mala v hľadáčiku už pomerne dlhú dobu. Čítal už niekto z vás túto knihu? A páčila sa vám?
   Poobede, keď sa mama vrátila z práce domov, kde som bola aj ja na brigáde, ma čakal ďalší menší šok. Doniesla mi výplatu za mojich sedem odrobených dní v stacionári (myslím, že to bolo okolo dvadsaťsedem hodín). A bola som milo prekvapená. Dostala som takmer o tridsať eur viac, ako som mala dostať (aspoň podľa zmluvy). Dostala som presne 84,91€! Mala som postarané o to, čo som minula na knihy, šaty a objednávky. :D Hocisa mi zdá, že som toho utratila o trochu viac. :/ :D
   No a nakoniec som svoj super deň zakončila so súrodencami, a to hádzaním balónov naplnených vodou. Jeden z nich nám praskol síce na tráve, no ten druhý vybuchol v mojich rukách a omočil mi značnú časť ľavej polovice tela. Najskôr som ostala v šoku, no po dvoch sekundách sa môj šokovaný výraz premenil v hlasný smiech.



   V utorok ráno som so značným sklamaním odchádzala od poštovej schránky, v ktorej nič nebolo. Ale akoby vesmír vedel, ako sa cítim, a tak mi poslal niečo na zdvihnutie nálady. Ďalšiu spoluprácu. Tentokrát s internetovým obchodom preškoly.sk. :)

   Ale v stredu som sa konečne dočkala. Prišiel mi prvý balíček z aliexpressu. Retiazka s príveskom. A nasledujúci deň k nemu došli aj náušnice. Yay! :)


   Okrem náušníc ma však v schránke čakalo ďalšie milé prekvapenie, o ktorom som nič nevedela. Teda mala som nejaké tušenie na konci šk. roka, ale cez prázdniny mi to úplne vyfučalo z hlavy. Prišla mi pohľadnica z Nemecka od kamarátky, ktorá tam bola na brigáde. (Keď som sa jej za ňu poďakovala cez fb, zistila som, že bola poslaná už pred tromi týždňami. No čo? Stáva sa. Hlavne, že došla. :))
   Potom som šla opäť maniačiť na notebooku. (Posledné dni sa z týchto činností stáva rutina.) Skontrolovala som si upozornenia na gmaili, bloggeri, prečítala články, okomentovala ich, šla na facebook skontrolovať upozornenia tam. Keď som už bola na odchode, zbadala som, že buxáci prichystali bleskovu, tak reku, že sa zapojím. Vždy majú pri súťažiach zaujímavé otázky. Tentokrát chceli vedieť, ktorá knižná obálka nás zo všetkých zaujala najviac a motto/citát, ktorým sa v živote riadime alebo nám dodáva silu. Samozrejme, že som sa rozpísala, ale ja za to nemôžem, keď ma písanie myšlienok tak pohltilo. Následne som odoslala komentár. Vôbec som nečakala, že by som vyhrala, ale odpovedanie na otázky ma v istom zmysle bavilo. Po takmer troch hodinách mi prišiel email s oznámením, že som jednou z dvoch výherkyň, ktoré dostanú knihu Polámané krídla od Zuzany Širokej. Ani si neviete predstaviť, aká som bola prekvapená. A následne som sa tešila na celý dom.
   Krásny deň som nakoniec spečatila objednávkou na bionatural.sk, keďže mali poštovné zadarmo (ehm... nad 20€ :D). Do not worry. Ja som si objednala len bambucké maslo, ktoré som si plánovala kúpiť už dlhšiu dobu. Zvyšok mi pomohla docvaknúť kamarátka. :)


   V piatok som nezažila žiadne väčšie prekvapenie, no milo ma potešila sestra, ktorá mi darovala záložku z megaknihy.cz. Vďaka, Juli. :) A okrem toho mi dorazil Liečiteľ. :)


   Dnes mi ešte došla výhra z buxu. Tenučká kniha s krásnou obálkou, ktorá mi bude, pravdepodobne, spríjemňovať cestu do Budapešti (ak ju dovtedy neprečítam). Polámané krídla.
A tiež bambucké maslo francúzskej značky Oléanat. :)


   Dúfam, že som vás týmto článkom veľmi neznechutila, ale musela som sa s niekým podeliť o svoju radosť. Takže ak ste to vydržali až do konca, nebojte sa, podobný článok neuvidíte veľmi dlhú dobu. :D

A čo vy? Kedy ste mali naposledy šťastie a v čom?
Kľudne sa rozpíšte v komentári, nech sa potešíme s vami. :)

11 komentárov:

  1. Ahojky :-) Náhodou tento článok bol veľmi milý a pozitívny :-) Potešila som sa s Tebou :-) A musela som sa pri tomro článku usmievať :-) Gratulujem Ti k spolupráci a aj k výhre :-) A tá retiazka je fakt krásna :-) Ja som mala naposledy šťastie pred chvíľkou,keď som na fb stránke Dermacolu vyhrala balíček ;-) Ale najviac mi urobilo radosť,že som pribl. po polroku videla svojích rodičov, kt. ma konečne prišli navštíviť do Čiech :-) Potom ma ešte teraz teší, že konečne dostávam normálne výplaty a že si konečne s manželom môžme pokupovať veci do bytu ;-)
    Prajem Ti aby sa Ti aj naďalej takto darilo :-)
    S pozdravom Zuzka ;-)

    http://suesanqa7.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, Zuzka. :) Ďakujem ti krásne za milé slová. Už len tie mi urobili veľkú radosť. :) Inak ja si ani neviem predstaviť, že by som takto dlho nevidela svojich rodičov, takže sa teším s tebou, že ťa prišli navštíviť. Snáď máte spolu pekné chvíle. :) Tiež gratulujem k výhre a k výplate. A prajem aj tebe všetko dobré dobudúcna, nech máte byt taký krásny, ako ste si ho vysnívali. :)

      Odstrániť
  2. Jej pekný týždeň. :) Ja som na aliexpres momentálne nahnevaná, lebo mi pobabrali objednávky a neposlali, čo mali...Inak gratulujem k spoluprácam. V Motýle sú strašne milí ľudia :) A kedy ideš do Budapešti?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som s aliexpress celkom spokojná, aj keď chodiť nakupovať do kamenného obchodu je oveľa lepšie, pretože nevieš, či ti objednávka dorazí a ešte k tomu v akom stave. Ale my sme zatiaľ žiadne väčšie problémy nemali. Jedine ak objednávka "zamrzla", poslali email, že daná vec nepríde (a myslím, že aj vrátili peniaze). A áno, raz sa stratilo niečo aj po ceste. Okrem toho ešte na tých náušniciach vidno, že tú modrú slzičku nevložili do náušnice veľmi rovno, lebo z blízka vidno, že je trochu posunutá, ale čo už. Aj tak ich budem rada nosiť. :)
      A do Budapešti sa chystáme vo štvrtok, tak snáď nám to vyjde. :) Ďakujem. :)

      Odstrániť
  3. Gratulujem ti k spoluprácam!!! A tie výhry,.... musela si byť naozaj veľmi dobrá!! :D Teším sa s tebou :)))) Liečiteľ je super kniha, snáď sa bude páčiť aj tebe :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, Andy :) Tak snažila som sa byť dobrá, aj keď moje sestry by to asi veľmi nepotvrdili. :D I am the bad queen. :D
      A ty si Liečiteľa čítala? Ako to, že ja o tom nič neviem? :O

      Odstrániť
  4. Jéééj, to je taký krásny článok plný radostí :D Veľmi pekné darčeky si dostala od Lenky, tá záložka, Mimoni...originálne :)) A tá výhra na buxe, gratulujem...ja som tiež súťažila (a u nich ešte nikdy nevyhrala) a keď som videla tvoje meno ako výherné, skutočne veľmi, naozaj úprimne, som sa potešila :) A gratulujem aj k ďalšej spolupráci...ja nemám zatiaľ odvahu písať kníhkupectvám a ani neviem, čo im napísať :D A či by som to vôbec stíhala :/ Skutočne veľmi pekný článok ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aww... ďakujem Mony za krásny komentár. :)
      Čo sa týka tých spoluprác a času pri tom strávenom, tak aj ja sa toho bojím, že nebudem stíhať, ale keďže si tie knihy v podstate pýtam sama, tak sa budem riadiť podľa toho, ako to pôjde v škole. A snáď potom budem všetko zvládať. :) Ešte raz ďakujem. :3 :) A neboj, raz určite vyhráš aj ty. ;)

      Odstrániť
  5. Taký článok by som čítala aj každý týždeň pretože a) články zo života ma bavia viac ako čisto knižné články a b) je tu toľko radosti, že je nemožné neusmievať sa pri čítaní :)
    Gratulujem k výhram a spoluprácam! :) A darčeky či objednávky sú krásne :D

    OdpovedaťOdstrániť