27. 8. 2015

Pár minút v hlavnom meste Slovenska

   Presne pred týždňom o takomto čase som s ocinom vystupovala z vlaku na hlavnej stanici v Bratislave. Pôvodne sme tam plánovali ísť až v ďalší deň po prehliadke Ostrihomu, lenže pred Košicami sme museli narýchlo zmeniť plány. Mali sme meškanie a vlak, ktorým sme sa mali dostať do Štúrova (a odtiaľ do Ostrihomu), nás nepočkal. Najlepšie na tom bolo, že sme meškali len pätnásť minút od odchodu vyššie spomínaného vlaku, ďalších tridsať ľudí cestovalo na ten smer a vlaky tam chodia, bohužiaľ, až každé tri hodiny. Hold, slovenské železnice.
   Napriek týmto menším nepríjemnostiam sme si ale výlet nenechali pokaziť a užili sme si ho. Bratislava bola vo svetle zapadajúceho slnka veľmi pekná. Najmä z Bratislavského hradu.
   Mali sme možnosť vidieť Arcibiskupský palác, záhrady za Prezidentským palácom, ako aj samotný palác, Hodžovo námestie, Dóm sv. Martina a Bratislavský hrad. Všetky tieto miesta a pamiatky sme si popozerali, pofotili, no zvnútra sme ich, bohužiaľ, nevideli. Najviac ma mrzí, že som nevidela vnútro Dómu sv. Martina, keďže bola omša a teta pri dverách nepúšťala turistov do chrámu, a hrad Devín, ku ktorému sme sa ani vôbec nedostali. Možno niekedy nabudúce. :)

Vstupná brána do dvora Arcibiskupského paláca


Arcibiskupský palác


Prezidentský palác zo záhrad


Prezidentský palác spredu / z Hodžovho námestia

Hodžovo námestie



Hradby a Dóm sv. Martina


Most Apollo


Bratislavský hrad


Výhľad z Bratislavského hradu




Bratislava je naozaj pekná, ale v porovnaní s inými európskymi mestami nijako zvlásť nevyniká.
No tie výhľady na mesto a okolie, nech už ste kdekoľvek, sú stále fascinujúce. :)

8 komentárov:

  1. Dobre no, uznávam, pri správnom svetle a so správnym fotografom Bratislava nie je až taká škaredá, ako sa na prvý pohľad zdá :D A hoci som nenavštívila veľa európskych miest (aj to znie jak keby som navštívila viac jak to jedno :D), súhlasím, že veľmi nevyniká. Aspoň v porovnaní s Viedňou, v Bratislave je na môj kus veľmi málo histórie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na fotkách vždy vyzerá všetko krajšie. :D Okej, nie vždy, ale väčšinou je to tak. :D
      A máš pravdu. V Bratislave necítiť ten pravý závan histórie, ale za to tam cítiť pot ľudských tiel a výpary z áut, keď vieš, ako to myslím. :D Ale určite je tam zopár miest, ktoré stoja za pozretie. :)
      Inak vďaka za kompliment. ;) :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Pri západe slnka je všetko hneď krajšie. :D Ale ďakujem. :)

      Odstrániť
  3. Fotky sú super! A tie výhľady podľa mňa stoja za to :) Ja som mala česť stráviť v BA len 2 hodiny cca, ktoré som prevažne presedela len na vlakovej stanici, ktorá je , aká je, čiže môj dojem z BA nebol bohvieaký, ale som rada, že si mi ukázala aj tie pozitívnejšie časti tohto mesta :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Donedávna som aj ja trávila čas v čakárni na stanici, keď som prechádzala cez BA, ale konečne sa to zmenilo. BA je pekná a prechádzať sa mestom je vždy lepšie ako sedieť na zadku. :D A tie výhľady sú ako čerešnička na torte. :)
      A ďakujem! :) Dúfam, že sa ti budú páčiť aj fotky z Ostrihomu. :)

      Odstrániť
    2. Tak ja som sa aj prešla, lenže som nevedela, či sa nestratím, preto som sa držala len pri stanici a tam toho nie je veľa, čo vidieť :D Snáď sa mi pošťastí ju preskúmať dôkladnejšie :)

      Odstrániť
    3. Tak BA je sama o sebe chaotická. Ešte aj my dvaja s ocom sme občas nevedeli, kadiaľ máme ísť. Ale nestratili sme sa. :D
      Tak dúfam, že sa tam raz dostaneš. :) A potom mi povieš, či sa oplatí ísť ešte na ten Devín. :D

      Odstrániť