5. 12. 2015

Vianoce sa blížia #1: Čo poteší každú ženu pod stromčekom (vrátane mňa)

   Už len necelých dvadsať dní a budú tu Vianoce. Konečne sa teda môžeme pokojne oddávať čaru vianočných reklám, vianočných piesní a vianočných filmov. (Aj keď toto sa na mňa ešte nelepí.) Ale vcelku by už bolo potrebné začať myslieť na to, čím obdarujeme svojich blízkych. Preto som si dnes pre vás pripravila článok, v ktorom nájdete tipy na darčeky pre ženy a dievčatá. Keďže som konkrétne kúsky v každej kategórii vyberala ja, dal by sa tento článok nazvať aj mojím vianočným wishlistom. :D Napriek tomu však ide o bežné darčeky, ktoré potešia každú ženu, takže sa môžete nechať inšpirovať, ak si neviete rady s tým, čím obdarujete svoju babku, mamu, sestru či kamarátku.


1. Kniha
   Takýto darček by možno okamžite zavrhlo viacero ne-knihomoľov, ale ja si myslím, že aj ľudia, ktorím knihy veľmi nelahodia, si počas vianočných sviatkov nájdu zopár chvíľ a začítajú sa do nejakej knihy. Preto sú vhodným darčekom na toto obdobie práve knihy so zimnou či vianočnou tematikou. Ja osobne by som pre svojich blízkych kúpila knihu Vianočná koleda, ale myslím si, že aj Nech sneží či Dash & Lilly by sa skvelo čítali pri krbe, zapálených sviečkach a so snehom za oknami. :)


Kde hľadať:
http://www.abcknihy.sk/
http://www.bux.sk/
http://www.literama.sk/
http://www.martinus.sk/
http://megaknihy.sk/

2. Svetrík so zimným motívom
   Klasickým vianočným darčekom je určite pre každého jedinca oblečenie, takže ani tento rok nesmie nejaký ten skvelý kúsok pod stromčekom chýbať. Ak vás však omrzelo dávať klasické svetre, mikiny či tričká, skúste sa trošku prehrabať internetom a nájsť kúsky s rôznymi zimnými motívmi, ktoré od minulého roka letia. A nemusia to byť ani zimné motívy. Stačí nájsť nejaký originálny motív a originálny darček je na svete.


Kde hľadať:
http://www.polyvore.com/
http://zunique.sk/

3. Teplé ponožky / ponožky so zimným motívom / ponožky s bodkami alebo iným crazy motívom
   S príchodom Vianoc prichádza aj zima, čiže o ďalší darček máte hneď postarané. Teplé ponožky sú totiž ideálnym darčekom. Musím sa priznať, že tie dostávam každý rok už dosť dlho, no nikdy ma neomrzia. Tento rok ma však zaujali ponožky až po kolená, resp. nad kolená, čiže mami, inšpiruj sa. :D Samozrejme, ak sú pre vás ponožky ako darček nezaujímavé, skúste to s nejakým crazy motívom. Veď aj sranda musí byť. ;)


4. Kozmetika
   No a teraz prichádza na rad to najlepšie. To, z čoho sa väčšina dievčat asi najviac teší. (Samozrejme, že knihomoli majú na prvom mieste knihy. :D) A tým sú kozmetické darčeky. Každé dievča totiž poteší nejaký krásny a dobre voňajúci parfém, krém na ruky, či celé telo, sprcháč a dekoratívna kozmetika - make-up, maskara, linky, rúž a pod. V tejto oblasti máte kopu možností na výber darčeka, takže tu pre svoju blížnu nájdete nejeden darček. Inak fakt by sa mi už zišlo nové bambucké maslo, keďže to staré mi pomaly dochádza. A tiež rúž, keďže žiadny, áno, žiadny ešte nemám! :D


5. Kabelka
   No... Tak toto je kapitola sama o sebe a netreba k tomu nič dodávať. Už len pohľad na ne mi vyráža dych. Veď ktorej žene nie? Inak ktorá sa páči vám? :)



Kde hľadať:
http://jej.sk/

6. Doplnky (náhrdelník, retiazka s príveskom, náušnice, štipce, gumičky do vlasov)
   Bižutéria. Ďalšia oblasť, v ktorej máte veľa možností na výber darčeka. Okrem toho sa my ženy nezaobídeme ani bez štipcov a gumičiek do vlasov, takže aj tie budú určite praktickým darčekom. :) Odporúčam najmä štipce linziclip, ktoré som minulého roku na Vianoce darovala mamke a je s nimi veľmi spokojná. :)


Kde hľadať:
http://jej.sk/18-sperky-bizu-vsetky
http://www.shopalike.sk/linziclip/

7. Iné (peňaženka, vankúš, DVD film, počítačová hra, CD s piesňami)


Tak čo? Aspoň trochu som vás inšpirovala? Alebo už máte kúpené všetky darčeky?
Pochváľte sa v komentároch. :)

2 komentáre:

  1. Vyskúšala by som dať knihu niektorým našim spolužiakom, len tak, ako experiment - myslím, že ani cez Vianoce by ju neprečítali :D
    Svetre so zimným motívom (ale aj bez neho, len pekné svetre) sú naj! A o ponožkách ani nehovorím :D
    Po kozmetike veľmi netúžim, i keď mi dochádza mejkap. Ale už roky chcem vyskúšať, ako by na mne vyzeral červený rúž :D Bojím sa ale, že natoľko zle, že by som ho potom vôbec nevyužila :D
    Z týchto kabeliek ma nezaujala žiadna, mňa celkovo málokedy zaujme kabelka a novú si kupujem väčšinou len keď je tá stará už... no, stará :D Aj tak väčšinou chodím s 24-litrovým vakom :D
    Celkovo tak zisťujem, že asi nepatrím k takému prototypu ženy, lebo ani bižutériu veľmi nenosím, ani po ničom inom veľmi netúžim :D Jednoznačne bol toto ale pekný článok! :)
    A darčeky nemám nakúpené, ak nepočítam tie dve knihy v šuflíku, mám ešte čo robiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hah, tak mňa by potešila asi hociaká vec z tohto zoznamu! :D Normálne si sa mi trafila do vkusu týmto článkom, pretože knihy , svetre, kozmetiku, ponožky či kabelky absolútne milujem. No a navnadila si ma na tie štipce, o ktorých som doposiaľ nepočula ;)

    OdpovedaťOdstrániť